New post
0

Why Doesn't SkySafari Pro On Google Pixel 3XL Connect To iOptron MiniTower + 8401 HC + SkyFi 3?

My SkySafari Pro has stop connecting to SkyFi. The mount is a iOptron MiniTower with the 8401 hand controller and the setting on the SkySafari Pro are correct. When I go into settings on the app, the telescope setup Shows iOptron MiniTower 8401 and the auto-Detect shows that it is Detected at 10.0.0.1, but when I select the SkyFi Web Page I get a webpage not available response. When I try to connect to the scope on the main app page, it times out and I get a Connection Failure note. The phone is a Google Pixel 3XL smartphone. Can someone please help me with this?

12 comments

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    Jeffrey, 

    Are you sure your Google Pixel 3XL is connected to the SkyFi 3?

    Please attach screenshots showing:

    1. Android OS WiFi settings > SkyFi 3 connected
    2. Scope Setup page
    3. Error message

    Thanks!

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    Also, 

    1. In Help > scroll to the bottom > what version of SS Pro?
    2. What version of Android OS?

    Thanks!

  • 0
    Avatar
    Jeffrey Thornton

     

     

     

     

    The version of SS Pro is 6.7.2.0 and the version of Android is 10.

     

    Any help would be appreciated

     

    Jeff

     

     

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    And, when you press the "SkyFi Web Page" button what happens?  Please attach a screenshot.

    Please also try connecting to SkyFi and opening the SkyFi Web Page using a different device.

    Thanks!

  • 0
    Avatar
    Jeffrey Thornton

    My HP laptop connects just fine. Here is a screenshot of the 10.0.0.1 page and the four tab pages from the laptop:

  • 0
    Avatar
    Jeffrey Thornton

    This is the screenshot from the Google Pixel 3 smartphone when trying to connect to the webpage: 

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    Great, so the issue is not the SkyFi 3.  It seems that although your Pixel 3 says it is connected it is not.

    I suggest you try to "forget" the SkyFi network, then reconnect.  Also, reboot the phone.

  • 0
    Avatar
    Jeffrey Thornton

    Thank you Keiron,

    I followed your suggestion and it work! for awhile. After pulling a few objects on SkySafari, I started getting this message and the only way to reconnect, is to physically disconnect the USB cord from the SkyFi and reattach. This will fix the problem for approximately 1 minute and I have to repeat the procedure. Any idea of what is causing this??

     

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    I think you should try another device and see if performance improves.  Probably, something about the Pixel 3, security or something else...

  • 0
    Avatar
    Jeffrey Thornton

    Keiron Smith,

    The only other Handheld device we own is a Apple iPhone 7. In order to try this phone would mean purchasing another SkySafari 6 Pro for $39.99! I would be more that happy to do this if you reimburse me the price of the Apple S/W, or send me a no cost to me version.

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    Here is a redeem code for SS6Pro on iOS: XJLRWWY3EJNH

  • 0
    Avatar
    Jeffrey Thornton

    Keiron,

    I was able to load the SS6Pro onto my iPad mini 4 today and unfortunately, the same problem is happening. It connects fine for 1 to 2 minutes, but then disconnects. I even turn the home WiFi off and repeated the sequence with the same results. I am sure the SkyFi is the problem. Attached, you will find a screenshot from the iPad.

     

    If you have any other ideas, please let me know. 

Please sign in to leave a comment.