New post
0

[Scope Control]* Using SS7 Pro On iOS 15 + Skywatcher AZ-GTi SynScan Via SynScanLink How Come “Align” is Always Greyed Out?

In SS6 this worked perfectly, but in SS7 the Align button is greyed out. The situation is this: I am using an iPhone 12 mini to control my Skywatcher AZ-GTi SynScan via SynScanLink. The OS is iOS 15. The telescope connects fine, and I can do everything I want except using the Align function. I am supposed to select an object that is in view in the telescope, but not quite in the centre of SS7’s crosshairs, press Align, and the crosshairs will move to the selected object if it is not too far away.

But no matter how, the Align is grey. What could be wrong?

6 comments

  • Avatar
    Keiron Smith Official comment
  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    Please provide:

    1. SS7 version number.
    2. iOS version number.
    3. Screenshots of SS7 configuration.

    Thanks!

  • 0
    Avatar
    Steenkh

    At last I had an opportunity to be with the telescope (although cloudy :( )

    1. My SS7 version is SkySafari 7 Pro, 7.0.2 (1031)

    2. The iOS version is 15.2.1

    3. I don’t know exactly which configuration you want a screenshot of, and there is not much to see in the screenshots that I can think of. Here is a screenshot of the main settings with the telescope setting:

    And here is a screenshot of the SkyWatcher SynScanLink settings:

    And finally, there is a screenshot of the telescope settings:


    I have also a screenshot of SS7 connected to the telescope where Align is greyed out:

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    Please apply for the SS7 beta:

    Beta Testing SkySafari 7 (iOS Only) - Read This To Participate!

    Test the beta, thanks!

  • 0
    Avatar
    Steenkh

    This issue is now gone in version 1044 [Thumbs up]

  • 0
    Avatar
    Keiron Smith

    An excellent result, thank you for confirming!

Please sign in to leave a comment.